Omgeving Castelré

Castelré bevindt zich op 3 km van Hoogstraten, 10 km van Turnhout, 20 km van Breda en 20 km van Antwerpen.

Natuurgebieden

Als u de deur van de Castel Suite uitloopt bevindt u zich al in de natuur. Op 5 minuten afstand begint het laarzenpad van 5 km, dat door de weilanden, stukken bos en langs de oever van t Merkske  loopt. Laarzenpad betekent dus ook:“laarzen aan!”.

Wij kunnen u de weg wijzen en, indien gewenst, een rijk gevulde picknickmand meegeven. Onderweg zijn er genoeg idyllische plekjes te vinden waar u uw kleed kunt uitspreiden en ongestoord van de lunch kunt genieten.

Dan zijn er in de nabije omgeving van Castelré nog vele ongerepte natuurgebieden te vinden, die worden gekenmerkt door bossen, weilanden, vennen, oude heidelandschappen en monumentale dreven.  Opvallend is de grote verscheidenheid aan vogels, wild, amfibieën en insecten. De meeste van deze gebieden zijn toegankelijk en vormen een prachtig wandel- en fietsparadijs.

Wandel- en fiets(knooppunten)kaarten van deze gebieden liggen in de Castel Suite.

Cultuur

Het relatief kleine, historisch centrum van Hoogstraten is op de fiets in een kwartier te bereiken en bevat een schat aan opmerkelijke monumenten naast mooie en idyllische plekjes in het groen. De lijst van kerken, kapelletjes of monumenten lijkt onuitputtelijk. Denk er een smaakvol kader bij van oude huizen, lindebomen, terrasjes, kleine en grote winkels en het sfeervolle plaatje is compleet.

Turnhout is, met 40.000 inwoners, hoofdstad van de Antwerpse Kempen en heeft, naast een gezellig winkelcentrum, vele historische, bezienswaardigheden als kerken, kapelletjes, oude huizen en een begijnhof.

Breda, op 20 minuten rijden van Castelré, is een sprankelende, historische stad met een sfeervol Brabants stadshart. Uitgeroepen tot beste binnenstad vanNederland. Het rijke verleden (Nassaustad bij uitstek) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over.

De kunststad Antwerpen ligt op 20 minuten rijden van Castelré. Antwerpen heeft een groot aanbod aan musea, modezaken, historische kerken, beelden, theater, erfgoed & architectuur en restaurants.

Daguitstapjes

Castelré is een prima uitvalsbasis voor een daguitstap naar Bobbejaanland, de Kabouterberg in Kasterlee, het Suske en Wiske museum in Kalmthout, het Provinciaal Domein Zilvermeer, de Lilse Bergen, Priorij Corsendonk of bijvoorbeeld de abdijen van Postel, Tongerlo, Averbode en (West)Malle. Een dagje zwemmen in recreatiedomein ‘de Mosten’ (op 3 km afstand) of in éen van de zwembaden in Zundert of Baarle Nassau behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Castelré zelf is beroemd om de paardenmelkerij. Het is mogelijk om een rondleiding hierin bij ons te reserveren. Daarnaast heeft Castelré een stamkroeg cq buurtcafé “in Holland” waar vele fietsers en wandelaars eindigen of even bijkomen van hun inspanningen.

Ook heeft Castelré nog een gezellige boerderijcamping waarbij u in de Castelhoeve zelf (of op terras) kunt genieten van een kop koffie/thee met taart of van een maaltijd.

Comments are closed.